Luni 21 iunie 2021, în ziua praznicului Sfintei Treimi, în Episcopia Ortodoxă Română a Italiei a avut loc cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Bucuriei la nivel eparhial, în regim online. La această ediție au participat adolescenți și tineri ortodocși din parohiile reprezentante de majoritatea protopopiatelor din eparhie.

Datorită restricțiilor în vigoare, evenimentul a avut loc în mediul online, tinerii pregătind dinainte programul care a fost prezentat în ziua Festivalului.

Preasfințitul Părinte Episcop SILUAN a adresat tinerilor participanți un cuvânt de bun venit deschizând oficial Festivalul Bucuriei. Tinerii au pregătit momente artistice, recital de poezie, cântec și muzică instrumentală prezentând tradiții autentice românești.

La această ediție au participat tineri din următoarele parohii: Paraclisul „Adormirea Maicii Domnului” – Centrul Eparhial de la Roma, Parohia „Sfântul Dimitrie cel Nou” din Roma (VIII), Parohia „Sfânta cuvioasă Parascheva” din Torino (I), Parohia „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan” din Chianciano, Parohia „Sfântul Ioan Iacob de la Neamț” din Rovigo, Parohia „Sfântul și Dreptul Simeon și Sfânta Prorociță Ana” din Pescara, Parohia „Sfântul Ioan de la Râșca și Secu” din Settimo Torinese, Parohia „Sfinții Chiril și Metodie” din Sanremo, Parohia „Sfinții Cuvioși Neofit și Meletie de la Mănăstirea Stânișoara” din Valeggio sul Mincio, Parohia „Sfântul Calinic de la Cernica” din Viterbo, Parohia „Sfinții Români” din Pavia, Parohia „Sfântul Proroc Isaia” din Viareggio și Parohia „Sfântul Grigorie Teologul” din Forli.

În cadrul festivalului au avut loc și două concursuri: cel de interpretare vocală și instrumentală și cel artistic – desen și pictură.

Câștigătorii au fost următorii:

  • Desen: Locul I: Valentin și Mădălina Pietraru, locul al-II-lea: Neacșu Mihai Ștefan, locul al-III-lea: Daniela Madalina Sesur;
  • Pictură: locul I: Andrea Marta, locul al-II-lea: Antonio Toader Danci, locul al-III-lea: Ghenea Mario Nicolae și marele premiu – Jasmine Gaffe;
  • Interpretare instrumet: locul I: Sara Salvini, locul al-II-lea: Marius Palii, locul al-III-lea: Robert Andrei Bârsan;
  • Interpretare vocală: locul I: Maria Gabriela Vataman, locul al-II-lea: Andrada Giorgiana Pavel, locul al-III-lea: Alexandra Marina Fiț și marele premiu – Alexandra Beldean;

Toți tinerii care au adus bucurie la această ediție a Festivalului vor primi, după tradiție, diplome de participare, în Duminica Tuturor Sfinților.

La finalul festivalului Preasfințitul Părinte Episcop Siluan și Preasfințitul Părinte Arhiereu-Vicar Atanasie de Bogdania au felicitat pe toți participanții și organizatorii, anunțând și metoda prin care se vor primi premiile. Totodată ne-au dat speranța că anul viitor Festivalul Bucuriei se va desfășura în prezență.

Dăm slavă lui Dumnezeu că ne-a învrednicit să trăim o astfel de bucurie!


Festivalul Bucuriei din acest an poate fi urmărit în integralitate aici.

Hits: 11

Distribuiți: