Retrospectiva anului 2020

A venit timpul să trasăm o linie în urma acestui an dificil din foarte multe puncte de vedere. Față de ceilalți ani nu a fost unul bogat în activități, dar tragem nădejde că a fost unul mai rodnic în ceea ce privește lucrarea individuală cu Dumnezeu și cu cei în neputințe și suferințe; un an care ne-a învățat mai mult ce înseamnă milostenia și dragostea de aproapele, și mai ales cum să ne întărim relația noastră cu Hristos și Biserica Sa.

  Cu binecuvântarea Părintelui paroh Ioan Dimulescu anul 2020 s-a deschis pe 1 ianuarie cu cel mai mare și frumos eveniment, și anume Spectacolul de datini și obiceiuri strămoșești. Lunile următoare au fost mai grele, dar am încercat pe cât ne-a fost posibil să păstrăm o oarecare rânduială și să ne vedem din când în când, în special mod vineri seara după Vecernie. S-au propus cărți și filme pentru a le dezbate împreună și s-a participat la conferințele care s-au transmis online, atât cele din Episcopia noastră cât și cele ale preoților din România și din întreaga Diasporă. Dacă tot nu s-au putut relua activitățile am ales să jucăm mai mult în casă și să ne ocupăm de lucrurile ce se cereau finalizate, și cu ajutorul Domnului am terminat catalogarea bibliotecii parohiale. În toamnă coordonatoarea noastră a participat la Congresul Nepsis MOREOM în orașul Berna din Elveția.

  În acest an cum nu mai aveam posibilitatea de a colinda în casele oamenilor noștri dragi am ales să înregistrăm un colaj de colinde ca dar de Crăciun atât pentru parohia noastră cât și pentru cei dragi de la mare distanță, dar vorba Sfântului Porfirie Kavsokalivitul atunci când ne leagă Hristos nu mai există distanțe.

  În luna decembrie tinerii Nepsis au participat la spectacolul de colinde care s-a transmis online din Catedrala  orașului Civitavecchia și la Sfânta Liturghie din zilele de Crăciun unde au colindat pe cei prezenți.

  Dăm slavă lui Dumnezeu pentru tot ce am învățat în acest an și îL rugăm să ne rânduiască și în anul următor o lucrare bineplacută Lui.

 

Elena Andreea Constantin

Hits: 11

Distribuiți: