Marco: Cum te-ai simțit la atelierul de astăzi despre cultivarea atenției?

Flavio: La început am fost un pic mai timid, până să trecem de partea cu prezentările dar apoi, o dată ce părintele a început să trateze diversele argumente despre care a vorbit astăzi m-am simțit mai liniștit, mai relaxat și foarte în armonie cu grupul, dar mai ales m-am simțit foarte, foarte atras de argumentele pe care le-a tratat.

Marco: Cu ce scop ai venit la atelierul de azi?

Elena: Astăzi am venit cu scopul de a-mi cultiva atenția. Sinceră să fiu am învățat cum să îmi cultiv atenția și sper să fie de folos.

Marco: Care sunt pentru tine principalele ingrediente pentru atenție deplină?

Emanuel: Pentru a fi într-adevăr atenți trebuiesc puse la punct înainte mai multe metode. Deci, în societatea actuală este foarte ușor să ne pierdem atenția, așa cum un prim pas ar putea fi să ne readucem atenția la activitatea care o realizăm, de fiecare dată când o pierdem. Deci, oriunde ne-am duce cu gândul, să ne oprim, să ne reculegem și apoi să ne întoarcem la atenție. Prin practică, ajungem să ne menținem mai mult atenția la activitatea pe care o realizăm și, de fapt, asta cred că e punctul cel mai important. După care, cum am învățat la atelier, un aspect foarte important din atenție e să avem orientare în teren, adică să fim capabili să orientăm atenția unde noi ne dorim și nouă unde suntem atrași și, în același timp, să putem să mutăm atenția în mai multe locuri, diferite și, eventual, să ne reîntoarcem la activitatea care am lăsat-o înainte.

a intervievat Marco Lungu, organizator Nepsis Roma


Hits: 5

Distribuiți: