Deprecated: Required parameter $notBefore follows optional parameter $keyType in /home/episcopi/public_html/nepsis/wp-content/plugins/ssl-zen/ssl_zen/lib/LEOrder.php on line 77

Deprecated: Required parameter $notAfter follows optional parameter $keyType in /home/episcopi/public_html/nepsis/wp-content/plugins/ssl-zen/ssl_zen/lib/LEOrder.php on line 77
O prietenie, două pasiuni: actoria și pictura (partea a III-a) | Nepsis Italia

Ce v-a unit și vă unește ca prietene? Ce face ca prietenia voastră să devină mai puternică ?

Maria: Eu aș răspunde la această întrebare cu un simplu cuvânt – Hristos, pentru că exact așa este. Ne-am cunoscut la biserică și de acolo l-am purtat pe Dumnezeu în relația noastră ca pe darul cel mai prețios. Fără Domnul, prietenia noastră nu ar fi fost atât de frumoasă, de gingașă și adevărată. Apoi, ne unește mult faptul de a avea lucruri în comun, lucruri care țin de fire, puncte de vedere și dureri. Știm să ne înțelegem, să ne ascultăm una pe alta și să ne încurajăm. Ne înțelegem din priviri și fiind două firi asemănătoare, cu Cosmina mi s-a întâmplat de multe ori să am impresia că o cunosc de o viață, deși ne cunoaștem cam de doi ani. Când ne povestim uneia alteia ceva, în legătură cu sufletul, nu este niciodată nevoie de prea multe explicații, ne înțelegem pur și simplu. Se mai adaugă și faptul că de multe ori avem aceleași gusturi și opinii.

Cosmina:  Sinceritatea, respectul pe care le avem una față de cealaltă ne unește mult. Avem ambele un caracter blând, sensibil și foarte multe lucruri în comun. Unele sentimente nu se pot exprima prin cuvinte, simt un fel de legătură pe care rar am simțit-o. Ne unește mult faptul că ne spunem mereu totul, ne sprijinim una pe alta la orice, ne dăm sfaturi, și ne înțelegem ca două surori. E mare lucru să găsești un om căruia să-i poți povesti evenimentele marcante ale vieții tale, fie ele bune sau mai puțin bune, și mai ales, să știi că poți face asta la orice oră din zi și din noapte. Toate acestea au creat o legătură unică între noi, o atracție deosebită care, de fapt, a fost de la bun început.

Ce credeți că întărește o prietenie?

Ce face ca prietenia noastră să crească este comunicarea continuă, faptul că ne căutăm constant una pe alta. Prieteniile de astăzi în general se strică, se pierd cu monotonia, cu lipsa de entuziasm, cu lipsa de comunicare și de interes, deci în lipsa Iubirii. Dar Iubirea niciodată nu se sfârșește iar relațiile care au la bază Dragostea Adevărată (Dumnezeu), adică sunt relații care implică trei persoane și nu doar două, nu au cum să se sfârșească.                                                                                                                              Ne interesăm una de alta, ne implicăm una în grijile (de tot felul) și problemele celeilalte, ne sprijinim reciproc. În plus, se adaugă interesul de a ne cunoaște tot mai bine.

Ce credeți că  ar putea strica prietenia voastră sau prietenia în general?

Cu toții știm că lipsa de încredere, invidia, egoismul sunt lucrurile care ruinează orice relație, și încă multe altele. Noi de exemplu, ne dorim binele sincer una pentru cealaltă, și nu intervine niciodată niciun fel de sentiment de superioritate, sau de invidie, ori de nepăsare… Ne respectăm una pe alta și ne simțim permanent la același nivel. Ținem cont de sfaturile pe care ni le dăm reciproc, îndrumări mereu legate de ce e cu adevarat Bine, adică de Hristos. E de luat în considerare faptul că într-o relație unește mult (aș putea spune chiar cel mai mult) căutarea unui singur scop comun, MÂNTUIREA, și e de luat mereu aminte că „în Împărăția Cerurilor nu se intră singur”.


Hits: 6

Distribuiți: