Tu cum ai descoperit că ai această pasiune?                                                                                   

Dintotdeauna am iubit pictura și desenul. De mic copil îmi plăcea mult să-mi petrec timpul desenând și ori de câte ori desenam simțeam o siguranță, o mulțumire pe care nu pot să o uit nicicum. De aceea, am înțeles că este ceea ce vreau să fac în viață. Și așa am continuat să mă dedic desenului. De asemenea mediul în care am trăit m-a ambiționat să-mi descopăr și să-mi extind interesul pentru tot ceea ce ține de artă. Mai ales școala mi-a dat posibilitatea să-mi dezvolt creativitatea și să o exprim prin diverse materiale artistice. De asemenea m-a ajutat și susținerea familiei care mereu m-a încurajat în această direcție.   

Deci, ai continuat această pasiune până în prezent.                                                                       

Da, după Școala generală am urmat Liceul de artă. Acolo am învățat și am experimentat diferite tehnici de desen și pictură (chiar și de sculptură, design și arhitectură în primii 2 ani). În plus, am descoperit și interesul pentru pictura de icoane pe lemn, datorită taberelor de creație creștine la care am participat vară de vară în Romania unde, printre alte ateliere, se desfășura și un atelier de pictură de icoane pe lemn sau pe sticlă. În prezent, sunt studentă la Academia de Artă de aici, din Roma.

Cum te-ai descrie în câteva cuvinte și ce vrei să exprimi prin arta ta?

Mă consider o fire sensibilă. Prin multitudinea de tehnici și culori ale picturii, vreau să exprim iubirea de frumos, libertatea, natura (care reprezintă mereu o sursă de inspirație pentru mine), armonia și echilibrul dumnezeiesc, care disciplinează și cuprinde tot ce există.

Pe lângă pictura, ce alte pasiuni mai ai?

Îmi place tot ce ține de arta. Am un interes deosebit pentru materiile umaniste precum istoria artei, filozofia și literatura. Îmi place să citesc, să cânt, să dansez și să călătoresc. În plus, iubesc să ies în natură, să mă plimb și să mă bucur de ea, deși nu e mereu ușor într-un oraș ca Roma.

Cum te vezi peste câțiva ani?

Cu ajutorul lui Dumnezeu îmi doresc să mă perfecționez și să devin o bună pictoriță. Îmi doresc ca pictura mea să vorbească în locul meu, să fie profundă, să comunice și să exprime, să  emoționeze și să inspire.

Ce sfat le-ai da celor care au aceeași pasiune ca și a ta?

Eu personal experimentez momente magice atunci când mă dedic picturii și desenului. E ceva greu de descris dar ce pot să spun este că mă împlinește sufletește într-un mod unic, dumnezeiesc. De aceea asta îmi doresc pentru toți cei care au un vis, să nu renunțe niciodată la el, să-l simtă, să-l cultive, să muncească pentru el și să nu-l lase să se stingă din sufletul lor. La urma urmei, și acesta este un mijloc de a-L slăvi pe Dumnezeu: prin înmulțirea talanților dați de Domnul.

Va urma …


Hits: 10

Distribuiți: