În dorința de a cunoaște mai bine tinerii din ziua de astăzi, am rugat două fete, Maria și Cosmina, să ne vorbească despre pasiunile lor: teatrul și pictura, despre cum se împacă pasiunile lor cu viața reală și despre ce presupune prietenia adevărată.  

Sunt Maria și am 19 ani. Astăzi vreau să vă prezint pasiunea prietenei mele Cosmina, un suflet frumos și gingaș cu un talent deosebit pentru actorie.

De când ai început să te dedici teatrului?

Am început atunci când m-am mutat în Italia, la vârsta de 8 ani. În școala primară am avut ocazia să particip la diferite serbări. Mai exact, a început să mă atragă la gimnaziu, dar școala primară mi-a deschis o lume nouă, mi-a dat o bază pe care am început să reflectez. În plus, am fost inspirată și de spectacolele teatrale la care am participat de mic copil.

Ce te-a motivat să continui?

Am fost întotdeauna o fire timidă și retrasă. Aveam dificultăți de comunicare. Mulțumită teatrului mi-am schimbat viziunea față de ceilalți; a început să devină mai simplu să comunic; încetul cu încetul m-am împrietenit cu tinerii din același mediu și am devenit mai sociabilă. Asta m-a bucurat mult și m-am mirat de mine însămi. Teatrul mi-a dat curajul de a vorbi cu oamenii și, în timp, blocajul meu dispărea tot mai mult, Slavă Domnului! Datorită unei prietene, la liceu am cunoscut o companie de teatru din afara mediului școlar și, astfel, am continuat să „cresc” făcând ceea ce mă bucura cel mai mult.

Ce părere are familia ta despre asta?

Părinții mei sunt bucuroși și mulțumiți de spectacole. Mai ales, mama mă susține, implicându-se în ceea ce e nevoie să pregătesc pentru rolul pe care trebuie să-l joc de fiecare dată, în mod special, în privința costumațiilor de scenă.

Care este rolul cel mai amuzant pe care l-ai jucat pana acum?

Probabil rolul cel mai amuzant a fost personajul unui prinț blond și cocoșat (eu fiind brunetă și cu părul lung). Asta a fost în școala generală. Mi-a fost puțin rusine,… dar m-am ambiționat și a mai fost și curiozitatea față de propriile mele abilități artistice. A fost o experiență interesantă și distractivă.

În afară de teatru, ce-ți mai place să faci ?

Îmi place mult să citesc, să fac sport, să descopăr lucruri noi având curiozități pentru toate domeniile. Îmi place să-mi petrec timpul cu persoanele dragi și să le înveselesc. În plus îmi plac mult copiii și ceea ce ei reușesc mereu să-mi transmită. Anul trecut am reușit să-mi găsesc și un loc de muncă ca babysitter.

Cum reușești să-ți organizezi timpul între școală, teatru și restul?

Asta reprezintă o problema uneori. Nu este mereu simplu dar de fiecare dată încerc să mă organizez în așa fel încât să le fac pe toate. Atunci când te dedici pasiunii tale, a face sacrificii devine o plăcere.

Deci, presupun că te vei dedica în continuare teatrului, mă refer în viitor?

Da, așa este. În viitor voi continua cu studiile dedicându-mă intereselor mele, iar în privința teatrului voi încerca să progresez tot mai mult, cu ajutorul lui Dumnezeu.

Dar cam atât despre mine și despre teatru, vă invit să descoperim în continuare pe Maria și pasiunea ei pentru pictură… în partea a doua a acestui articol.


Vizite: 41

Distribuiți: