La începutul lunii februarie 2019, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, la Parohia Imola a avut loc un curs intensiv de iconografie bizantină, coordonat de către tânăra artistă Claudia Florea, din Dublin. Prima ediție a acestui curs a fost dedicată copiilor și tinerilor Nepsis ai parohiei, care au răspuns cu bucurie acestui inedit proiect. Participanții, 40 la număr, cu totul novici în arta iconografică, au putut realiza propria icoană, învățând tehnici pentru lucrul independent într-o artă atât de importantă pentru duhul Ortodoxiei.

            Icoana Maicii Domnului „Dulcea Sărutare”, care străjuiește biserica parohiei noastre și care se bucură de o cinstire deosebită, a fost modelul aducător de inspirație pentru participanți, cu atât mai mult cu cât tinerii sunt familiarizați cu această icoană, dar și pentru a deveni mijloc de cunoaștere a lui Dumnezeu, un izvor de comuniune cu El.

            Scopul suprem al acestei activități dedicate tinerilor a fost spre a oferi o alternativă plăcută de petrecere împreună unii cu alții, dar mai ales spre  a deveni o treaptă în formarea tinerilor,  în creșterea lor spirituală, în desăvârșirea lor duhovnicească.

            „Maica Domnului s-a  arătat în lume pentru Fiul, misiunea ei în lume a fost în Fiul ei. Ca nimeni să nu vadă în ea femeia, ci, totdeauna şi pentru totdeauna, mama. Ea reprezintă cea mai înaltă, mai curată şi mai sfântă maternitate, de la un capăt la celălalt al timpului.”( Sf. Nicolae Velimirovici)

Ea să ne fie şi nouă întotdeauna mângâiere şi ajutor!


Vizite: 6

Distribuiți: